Eurasier on keskikokoinen, pystykorvamainen koira.
Sillä on keskipitkä peitinkarva, jossa on riitävästi tiheää alusvillaa. Kaikki värit ja väriyhdistelmät ovat sallittuja, paitsi puhtaan valkoinen, valkokirjava ja maksanruskea.

Koko ja paino        Urokset 52-60cm ja 23-32kg
                                Nartut  48-56cm ja 18-16kg

Eurasierin rauhallinen ja tasapainoinen luonne sekä sen sopeutuvaisuus ja uskollisuus tekevät siitä erinomaisen perhekoiran.
Vaikka eurasier on valpas ja hyvä vahti, se ei hauku helposti. Sen alkurotujen, saksan suurpystykorvan, chow-chow:n ja samojedin hyvät ominaisuudet ovat tehneet eurasierista ihastuttavan ja tasapainoisen koiran. 
Eurasier oppii helposti ja muistaa hyvin oppimansa. Se tottelee olematta kuitenkaan ihmisen orja. Pitkäkarvaisena sen turkki tarvitsee hoitoa, karvanlähdön aikaan se kaipaa harjaamista tavallista enemmän.
Eurasier on noin vuoden iässä ruumiillisesti valmis, henkisesti kolmen vuoden iässä. Kehittyäkseen luonteeltaan rodunomaiseksi eurasier tarvitsee jatkuvan kiinteän yhteyden isäntäväkeensä sekä ymmärtäväisen ja kuitenkin johdonmukaisen kasvatuksen. tarha- tai ketjupito pilaisi sen luonteen.
Rauhallisen luonteensa ja sopeutuvaisuutensa vuoksi eurasier sopii sekä omakotitaloon että kaupunkiasuntoon, kunhan sen liikunnan ja toiminnan tarpeesta huolehditaan. Sen sosiaalinen kontakti perheeseensä on hyvin kiinteä, vierasta kohtaan se on pidättyväinen olematta kuitenkaan agressiivinen tai arka.

Lisää tieto rodusta Suomen Eurasierkerhon kotisivuilta