Kasvatan eurasiereita  Tampereella. Kasvatustyössäni pidän tärkeimpänä kasvattaa hyväluonteisia ja terveitä, rotumääritelmän mukaisia koiria.  Koirani ovat kotikoiria ja kaikki pennutkin varttuvat perheen keskellä sosiaalistuen ja tottuen perheen jokapäiväisiin toimiin jo pienestä pitäen.
  Kantanarttuni on vuonna 19991 syntynyt Leoniitan Nadja, "Dooris",  joka alla olevassa kuvassa on jo autuaammille metsästysmaille siirtyneen cockerspanieli-herra Rosson kanssa.

Dooris ja Rosso

  Jo kouluaikana olin lukenut itävaltalaisen eläintieteilijän Kondrad Lorenzin kirjan "Eläimet kertovat", jossa hän kertoi chow-chow narttunsa ja vaimonsa saksanpaimenkoiran sinnikkään rakkauden tuloksena syntyneestä pentueesta ja niiden jälkeläisistä, joiden henkisiä ominaisuuksia Lorenz piti niin ylivertaisina muihin rotuihin verrattuna, että hän piti oikeutettuna lisätä maapallon lukuiseen koirarotujen määrää vielä yhdellä.
  Kun 1990-luvun alussa luin Koiramme-lehdestä eurasier-rodusta, joka oli kehitetty Kondrad Lorenzin oppien mukaan, varasin pennun vaikken ollut nähnyt ainuttakaan eurasieria muualla kuin kuvissa. Enkä pettynyt. 

Ennen eurasiereitani minulla oli  kouluaikana kiinanpystykorva ja myöhemmin 80-luvun alussa cockerspanielinarttu Emma, jolla teetin kaksi pentuettakin.Kennelnimen sain 1985 ja toinen cockerspanielipentueeni lähtikin tällä nimellä maailmalle.

Nyt perheeseeni kuuluu kolme eurasieria: Dooris, tyttärensä Scarlet ja Scarletin tytär Ronja (Northernpide Madonna)

 

Scarlet
Northernpride Scarlet O'Hara

 

Northernpride Madonna

' Ronja '

 


Scarletilla on kaksi sertiä ja vaca. Kummatkin sertit se on saanut rodun vuotuisessa päänäyttelyssä. Vuonna -96 (alla oleva kuva) se oli kaunein narttu ja -97 toiseksi kaunein.

Olen kasvattanut kolme eurasierpentuetta ja kolme Suomen muotovaliota ja yhden Tanskan.  syksynä  Scarletin kolmas pentue, tällä kertaa Havulinnun Fakke Fantom kanssa, syntyi 31.9.2002. Pentuja on seitsemän : neljä tyttöä ja kolme poikaa.

Harrastan koirieni kanssa lähinnä metsässä lenkkeilyä.
Agilitya olen harrastanut jonkin verran. Viereinen kuva on eurasier juokkueesta Mikkelin Agi-Rotu-99 kisassa.  Toinen vasemmalta on Dooris ja oikealla Scarlet. Scarletin kanssa olimme joukkueessa myös vuoden 2000 kisassa.

(Kuva julkaistu ABS-lehdessä ja sen on ottanut Pekka Mäkelä).